Goede isolatie voor je huis

Muurisolatie of eps isolatie is een soort isolatiemateriaal dat je aan je muur bevestigt of plaatst. De belangrijkste functie van het isoleren van je muur is het verhogen van de klimaat efficiëntie van je muur, waardoor het gemakkelijker wordt om je kamer te verwarmen of af te koelen. De manier waarop dit werkt, is dat het de luchtstroom in je muren beperkt, waardoor je tot 40-50 procent kunt besparen op koel- en verwarmingskosten. Er zijn drie soorten muurisolatie materiaal. Glasvezel is het meest gebruikte materiaal voor muurisolatie. Daarnaast heb je cellulose-isolatie die is gemaakt van gerecycled papier of plastic producten die populair zijn onder de Save the Planet gemeenschap. Het laatste materiaal is schuim, schuimwandisolatie is gemaakt van polystyreen of polyurethaan dat ook soorten plastic zijn.

Waarom isoleren we onze muren?

Het voor de hand liggende antwoord op deze vraag is dat isolatie helpt om de temperatuur in huis op peil te houden. Hierdoor bespaar je op energie- en elektriciteitsrekeningen. Het moderne materiaal glasvezel wordt op zichzelf beschouwd als een onbetrouwbaar isolatiemateriaal vanwege de manier waarop het vocht vasthoudt, schimmel laat groeien en houtrot aanmoedigt. Glasvezel werkt in sommige huizen en delen van het huis, maar niet in alle. Als je er goed voor zorgt, gaat het lang mee. Voeg voor de zekerheid voorzetwand isolatie toe. Je isoleert je muren zodat je binnen- en buitenmuren langer meegaan en minder schade oplopen door regen en extreme hitte van de zon. Je kunt je muren zelf isoleren als je de expertise en tijd hebt. Zo niet, dan is het aan te raden om professionele hulp in te schakelen die dit eenvoudig voor je kunnen regelen. Het kost ongeveer 16 tot en 35 euro per vierkante meter voor de materialen. De professionele installateur kan ongeveer 20 tot 50 euro per uur kosten.

Waar is isolatie van gemaakt?

Hoewel schuim je vriend is, werd isolatie traditioneel gemaakt van glasvezel materiaal. Dat komt omdat het goedkoop, overal verkrijgbaar en populair is. Het probleem met glasvezel isolatie is dat het de neiging heeft om vocht op te nemen en schimmelgroei te ondersteunen. Daarom is hardschuim isolatie een geweldig alternatief voor de traditionele glasvezel. Het is iets duurder, maar het absorbeert geen water en helpt geen schimmel te groeien. Daarnaat biedt het een dichtere en effectievere isolatie dan glasvezel. Luchtafdichting is ook een pluspunt. Isolatie wordt gebruikt om een ​​kruipruimte af te dichten om de temperatuur in huis beter vast te houden. Het afdichten van de randbalken rond de fundering van het huis is een andere manier om een ​​energiezuinig, geïsoleerd huis te realiseren. Effectieve isolatie heeft niet alleen betrekking op de muren of het dak, maar houdt ook rekening met de kelder of fundering van het huis, waar koele lucht en vocht zich vaak ophopen.

Binnen- en buitenmuurisolatie

Installatie van interne muurisolatie vereist de verwijdering van bestaande deuren, hardware en lijstwerk. Nadat de nieuwe muur is geïnstalleerd, moeten deuren en andere functies worden teruggeplaatst om goed te kunnen werken. Hoewel binnenmuurisolatie de bruikbaarheid van het huis tijdens de bouw kan verstoren, is het een minder dure optie dan buitenmuurisolatie. Omdat de nieuwe muur verder in de kamer zal reiken dan de oude, zal dit proces de kamers ook wat kleiner maken. Buitenmuurisolatie is een methode om isolatiemateriaal aan de buitenkant van een massieve muur te bevestigen. Zo kan bijvoorbeeld foamboard of andere harde isolatie aan een bakstenen muur worden bevestigd. Nadat de isolatiematerialen zijn aangebracht, wordt er een nieuwe buitenmuur over de bestaande muur heen gebouwd. Dit type isolatie is een goede keuze voor diegenen die het uiterlijk van hun huis of andere structuur willen veranderen.